Skapa trivsel med högkvalitativt konstgräs

23 januari 2022 william_eriksson

editorial

Enkelt att installera och att underhålla. Känns bra att gå på och passar bra om man har husdjur. För den som vill förenkla trädgårdsarbetet samtidigt som man kan njuta av en härlig gräsmatta är konstgräs det självklara valet. Nu kan du pensionera gräsklipparen och du behöver inte tänka på att vattna gräset. Här finns både resurser och tid att spara utan att man behöver göra avkall på vare sig det estetiska eller känslan av en skön gräsmatta.

Inte bara till trädgården. Även parker har blivit områden där man kan lägga konstgräs. Många har upptäckt fördelarna med att ha konstgräs på altanen, balkongen eller takterrassen. Man har även börjat se det vid campingplatser, skolor och bostadsrättsföreningar. Egentligen är det bara din egen fantasi som sätter gränserna för vad du kan använda konstgräset till. Ett tips är att kolla runt lite på nätet och bli inspirerad utifrån vad andra har hittat för användningsområden.

 

Konstgräs

 

Fördelarna med kvalitativt konstgräs

Man kan hitta konstgräs som känns som riktigt gräs. Tanken är att man vill kunna åtnjuta kvalitéerna med vanligt gräs, som att det känns naturligt och ser bra ut. Samtidigt som man slipper allt jobb med att vattna, klippa och rensa ogräs som en vanlig gräsmatta innebär. När man göder en vanlig gräsmatta tänker man inte alltid på att det har en rätt så hög miljöpåverkan, något som man inte behöver oroa sig för med en konstgräsmatta. 

Något som du också slipper när du har konstgräs är en insektsinvasion. Insekter är nämligen inte intresserade av konstgräs och kommer därför inte att dra sig till din gräsmatta. En del undrar också om gräset bleks med tiden. Ett konstgräs av hög kvalité har högt UV- skydd, så man behöver inte oroa sig för att det ska blekna med tiden. Särskilt inte om man bor i ett solfattigt land som Sverige. 

Fler nyheter