Skydda dina metalldelar

17 oktober 2019 admin

Att vira in metall i papper när man ska skicka iväg en transport är inget nytt påhitt, men ofta går emballaget sönder, speciellt om metalldelarna är ojämna i storleken eller har vassa kanter. Kanske är det ett hörn som sticker ut och gör hål i paketet när det lastas eller lossas. Risken är då att rördelarna, eller vad det nu är för metall, rostar och att de kan bli fläckiga och missfärgade. Därför finns det speciella rostskyddspapper, som är särskilt avsedda för att skydda metalldelar under transport. 

 

Rostskyddspapper förhindrar korrosion

Korrosion är ett angrepp på metallen, orsakat av till exempel fukt eller luft. När det går hål på emballaget, dvs. att det blir perforerat eller skadat under transport, utsätts metallen för väder och vind. Rostsklyddspapper är ett förstärkt kraftpapper och är en garanti för att leveransen är lufttät, eftersom det håller mot stötar och friktion. Exempelvis stålrör eller maskindelar kan vara anoljade när de ska levereras. Ett rostskyddspapper är impregnerat med kemikalier som skyddar mot rost och korrosion och skyddar såväl torra som inoljade produkter under lagring. Det viktiga är att hela leveransen är ordentligt täckt och tätt inslagen, så därför använder man olika storlekar på rostskyddspapperet, beroende på paketets omfång. 

 

 

En oskadd leverans

När paketet når mottagaren är leveransen oskadd och kunden blir belåten med varan. Kanske ska metallen ingå i någon maskin eller monteras på ett ställe, och en fläck eller rostskada skulle vara en stor brist och förorsaka en reklamation. Med rätt emballage, dvs. ett rejält rostskyddspapper, behöver man inte riskera det. Då behöver man inte heller göra rent delarna efter transporten utan kan använda eller montera dem direkt. Den extra omsorgen att slå in sina metalldelar i rätt emballage kan verkligen löna sig. Det garanterar fortsatta bra affärer med kunden att man leverera gods som är i bästa skick.

Fler nyheter