Slående förvandling med en trapphusrenovering

20 september 2021 jonas_olsson

Tänka om och tänka nytt. Det brukar vara melodin när det är dags att renovera. Nu ska hela rasket rivas, nu ska hela rasket bort. Så sjöngs det om den gamla 34:an. En klassisk låt som alla antagligen sjungit i skolan. Men alla renoveringar handlar förstås inte om att riva ett helt rask och bygga allting nytt från grunden. Ibland är det isolerade rum det handlar om som ska renoveras. Kök, badrum eller hall. Ibland kanske det rentav är en trapphusrenovering.

Oavsett vad det är för typ av renovering måste du se till att du har rätt manskap på rätt positioner. Det är sällan att rekommendera att utföra en helrenovering på egen hand. Det är ofta många komponenter i samma soppa. El, vatten, måleri och mycket mer. Det ska till någon väldigt allmänbildad alltiallo för att lösa den ekvationen. Allra är bäst är förstås att ta hjälp av någon professionell med de delar som är för svårt för att klara av på egen hand.

 

 

Häpnadsväckande bra renovering

Det häftigaste med renoveringar är nog ändå den förvandling som det alltid innebär. Kom ihåg att alltid ta bilder före renoveringen så att du kan jämföra resultatet med hur det såg ut tidigare. Det blir ofta häpnadsväckande skillnader. Om du har lyckats, såklart. Det kan såklart bli häpnadsväckande ändå, men i så fall inte på det sättet du kanske önskat. Meningen är att renoveringen ska bli häpnadsväckande bra, inte häpnadsväckande dålig.

Känslan efteråt är förstås alltid det bästa. När du för första gången öppnar dörren till ett renoverat utrymme och får se resultatet. Man står ofta där mest gapandes och skrattar för sig själv. Otroligt vilken förvandling som faktiskt var möjlig. Men det gäller att ta det där steget också. Inget utrymme, inte ens ett trapphus, kommer någonsin att renovera sig av sig själv.

Fler nyheter