​​Smidiga elinstallationer i Göteborg

23 januari 2022 william_eriksson

editorial

Det finns många anledningar till att du kan behöva hjälp med elinstallationer i Göteborg. Kanske har du precis köpt ett hus och vill renovera i köket? Eller ska du kanske installera nya uteljus? Då kommer du behöva hjälp av en kvalificerad elektriker. Var bara noga med att kontrollera att det är en firma som har de rätta kvalifikationerna för att utföra elinstallationer. 

I Göteborg finns det många bra firmor att välja mellan för att utföra elinstallationer. Det är därmed inte alltid lätt att hitta rätt. Du vill hitta en firma som erbjuder en hög kvalitet på sitt arbete och som även går att lita på. En annan sak att tänka på är självklart priset. Alla professionella firmor erbjuder en kostnadsfri offert, så ta därför kontakt med olika firmor runt om i Göteborg för att jämföra deras priser. 

Firmor som betalar F-skatt kan också erbjuda ROT-avdraget för privata kunder. Då kan du få 30% av arbetskostnaden avdragen för elinstallationer. Detta avdrag kan du använda till upp till 50 000 kronor per år. Du hittar kraven för dessa på Skatteverkets hemsida. 

 

elinstallationer Göteborg

 

Enbart en kvalificerad elektriker kan göra en installation

När det kommer till att hantera el är det enbart en kvalificerad elektriker som kan göra detta. Det finns helt enkelt allt för mycket som kan gå fel när det kommer till el. Allt från skador på huset till—i värsta fall—en elchock som leder till döden. El är otroligt farligt, och du måste därför anlita professionell hjälp.

En annan anledning till att du inte ska hantera el själv är att din hemförsäkring inte kommer att gälla. Det betyder att om det sker en brand i ditt hem efter att du själv har utfört en elinstallation så täcker inte din försäkring det. Att göra en elinstallation själv är helt enkelt inte värt risken som tillkommer. 

Fler nyheter