Snabbt och enkelt

08 januari 2020 william_eriksson

När man behöver akuta eller snabba transporter av något slag så är det oftast ett bud som man kontaktar. Det kan bero på att något gått sönder och en reservdel behövs akut, att man sålt slut av en vara och behöver fylla på för kunder väntar eller att en kund har ett par glasögon som reparerats och han eller hon inte kan se utan dem. Det finns massor med olika anledningar och lika många frakt-innehåll. Men för att kallas bud så ska det vara vid behov och gå snabbt.

 

Att frakta matvaror

Matvaror är något som man alltid försöker ha snabba transporter av, trots att det inte alltid kallas för bud. Frukt och grönt eller torrvaror har inte så brådskande leveransbehov, men när det kommer till kyl- och frysvaror så är läget annorlunda. Dessa fraktas med en kyltransport och kylkedjan inte får brytas. När bud kör kylvaror så är det lika viktigt att kylkedjan inte bryts som att leveranserna sker så fort som möjligt. Därför har många bud speciella fordon som används vid leveranser av kyl- eller frysvaror. Kylkedjan betyder att en vara ska hålla sig inom sitt föreskrivna temperaturspann från produktion till slutkund. Därför ska alla delar av kedjan föra en dokumentation över temperaturen vid mottagande, handhavande och leverans.

 

 

Vad gör ett bud?

Ett bud är någon som ska frakta något snabbt och därför associerar man oftast bud med små skåpbilar eller cyklar som snabbt och enkelt tar sig fram genom staden med ett litet paket. Men bud kan även vara lastbilar och frakten kan bestå av pallar och burar med gods av något slag. Upplägget är ändå alltid detsamma. Man ska kunna ringa rimligt akut och boka en transport, trots att många budfirmor gärna bokar in återkommande tjänster för att få en större slags kontinuitet och kunna planera sin personal och fordon på bästa sätt. 

Fler nyheter