Spara telefonnumret till låssmeden

21 oktober 2020 admin

editorial

Att ha blivit utelåst, tappat nyckeln, eller att ha ett lås som plötsligt inte fungerar är aldrig roligt. Dessutom inträffar det oftast då man är stressad och måste iväg någonstans. Många tar tar fram mobilen och gör en snabb sökning på internet efter en låssmed och tar sedan första bästa som kommer upp. Det ska man inte göra, för det kan ofta bli onödigt dyrt. Ibland blir man dessutom lurad eftersom det tyvärr även finns låssmeder som är oseriösa. 

I stället bör man precis som man har bankens nummer inlagt i sin mobil, ifall att man skulle behöva spärra sina betalkort, även ha telefonnumret till en bra låssmed där. Då kan man snabbt få tag i rätt person om man skulle bli utelåst. Man slipper dessutom oroa sig för att man råkar anlita en oseriös låssmed, något som även det kan vara ett stort stressmoment. 

 

 

Viktigt att anlita rätt låssmed

En låssmed tar betalt per timme, och även den tid som det tar för låssmeden att åka till och från adressen räknas med i priset. Därför kan det vara bra att leta efter en skicklig låssmed i det område som man bor i, och gärna även en låssmed med en fysisk företagsadress då detta indikerar en seriös låssmed. Eftersom det inte sällan är på helger och kvällar som man låser sig ute kan det vara bra med en låssmed som man även kan nå akut.

När man anlitar en låssmed ska man förvissa sig om att företaget är registrerat i Sverige och inte har några obetalda skatter. Detta gör man enklast genom att ringa till Skatteverket och kontrollera så att företagets organisationsnummer stämmer. En seriös låssmed berättar alltid innan vad det kommer att kosta och kommer inte med några oförutsedda avgifter. Inte heller tar de betalt kontant utan man betalar mot faktura eller möjligtvis kort.

Fler nyheter