Stopp i avloppet – en ovälkommen överraskning

04 februari 2020 Lily_Hansen

De flesta får uppleva den måttligt roande situationen att det blir stopp i avloppet. Helst en röd dag och helst när man har besök. Stopp i avloppet kan bero på många saker och kan inte bara orsaka besvär utan kan även leda till vattenskador. Vattenskador kan ta tid att åtgärda och det kan också bli kostsamt. Får du avloppsstopp i Brålanda kan du snabbt kontakta https://hentrab.se/ för att få hjälp och råd. Det finns en del enkla knep som gör att det går att förebygga avloppsstopp. För det är bättre att förebygga än åtgärda.

 

Bra tips för att undvika avloppsstopp i toaletten

För att undvika stopp finns det lite enkla knep. Toaletten är lite av en fälla, de snålspolande toaletterna är mycket bra på alla sätt men det gäller också att tänka på att de är just snålspolande. Det viktigaste är att aldrig spola ned något annat än toapapper. Bomullstussar, hushållspapper, tamponger och tops är några exempel på vanliga saker som orsakar stopp. Kattsand ska aldrig spolas ned om det inte är angivet. Ser du direkt att allt toapappret inte spolats ned efter första spolningen så spola ytterligare en gång.

 

 

Undvik stopp i rören i badrummet

Det kan också bli stopp i handfatet eller i duschen. Det bästa är att försöka undvika att använda frätande medel i rören, så därför är det också bra att förebygga stopp. Långa hårstrån kan bli ett problem om man inte rengör golvbrunnen med jämna mellanrum. De långa håren tussar ihop sig i rören och leder till stopp. Det finns möjlighet att sätta in ett filter som gör det lättare att rengöra. Det är inte alls fel att göra en rejäl spolning av avloppet så det spolas totalt rent med några års mellanrum. Det gör en firma med högtryck och då kan du också få rören besiktade.

Fler nyheter