Tandläkare i Järfälla är inget att vara rädd för

28 juni 2022 Lily_Hansen

editorial

Många människor är rädda för att gå till tandläkaren. Det handlar helt klart om fler än som självmant skulle beskriva sig själva som innehavare av tandläkarskräck. En rädsla har nämligen väldigt många nyanser. Även ett obestämt eller diffust obehag kan räknas som en rädsla.

Kanske är det därför just du har väntat så länge med att boka in ett besök hos din tandläkare i Järfälla? Då ska du veta att de allra flesta tandläkare är mycket vana och bekväma med att bemöta patienter som har någon form av tandläkarskräck. Eller obehagskänslor, eller hur du nu skulle vilja benämna det.

En bra tandläkare är en mjuk tandläkare

De flesta människor skulle hålla med om att “mjuk” är det bästa omdömet en tandläkare kan få. Kanske är det kontrasten till Smed-Olle i Emil i Lönneberga som gör det. Många barn som läst böckerna blev nog lite traumatiserade av berättelsen om hur pigan Lina fick sin tand utdragen och slängd på smedjebacken.

Detta vet naturligtvis en bra tandläkare om, och vinnlägger sig om ett mjukt handlag. Han eller hon har ju faktiskt ett egenintresse av att få bra omdömen av sina patienter. Och om det är en “mjuk” tandläkare folket vill ha, som kommer en smart tandläkare också leverera det.

 

Tandläkare

 

Gör dig själv en tjänst och boka in ett tandläkarbesök

Alla behandlingar hos tandläkaren går dock inte att utföra på ett mjukt sätt. Särskilt vissa rotfyllningar, utdragningar eller lagningar kan kräva lite hårdare handlag. Men det finns en fin väg runt detta problem.

Nämligen, att boka in ett tandläkarbesök. Och så ett till, ett år senare. Och ett till, året efter det. Regelbundna tandläkarundersökningar är nämligen det enda sättet du kan hålla koll på att du sköter dina tänder ordentligt. Och gör du det, kan du slippa de där obekväma behandlingarna och åtgärderna. 

Fler nyheter