Trädfällning efter en storm

31 mars 2021 patrick_pettersson

Ett träd som stått i väldigt många år kan plötsligt ta stor skada vid en storm. Det kan bero på att trädet börjar bli gammalt och svagt, eller kanske till och med håller på att torka och dö. Men det kan även vara någon skada eller att trädet blivit så pass tungt att det inte orkar hålla emot den starka vinden. 

Har du gjort någon typ av markarbete i närheten av trädet så kan även det påverka hållfastheten i marken. Vad det än beror på är faktum ändå detsamma. Nämligen att ett träd börjat falla, fallit eller har grenar som fallit eller knäckts. Du behöver därför hjälp med att avlägsna bitar eller hela trädet.

 

Grav skada på egendom

Kanske är du en av dem som inte tänker på att hålla dig till mindre träd i din villaträdgård. Det kanske var så att det fanns majestätiska träd på plats redan när du köpte huset, och du har inte velat göra någon åverkan på dem. Men om du räknar ut hur högt trädet är kan du även räkna ut hur långt trädet sträcker sig när det trillar. 

Det innebär att det är mycket få villaträdgårdar som kan ha större träd någonstans på tomten utan att det innebär en risk för egendom. Eller att det kan trilla och skada grannens egendom. En sådan olycka vill man undvika.

 

 

Ta hjälp med trädet

Om något redan har hänt eller du är förutseende nog att inse att det kan göra det, är det klokt att ta hjälp med trädfällning och inte försöka dig på det själv. Med någon som är utbildad och kunnig kan du få hjälp, råd och tips för hur du kan få ett säkrare träd. Kanske räcker det med en ansning eller så bör du fälla trädet innan det ramlar av egen kraft vid nästa storm. 

Fler nyheter