Trädfällning i Norrtälje – endast för proffs

30 mars 2021 patrick_pettersson

Att fälla ett större träd är inget man som lekman ska ge sig på. Det kan gå precis hur illa som helst. Utan rätt kompetens riskerar du att skada närliggande byggnader, andra träd eller i allra värsta fall att utsätta dig själv eller andra för ren livsfara. Med andra ord, har du träd på tomten som du vill ta ner – anlita riktigt yrkesfolk! 

 

Trädfällning av praktiska, estetiska eller säkerhetsmässiga skäl

Träd kan stjäla skön kvällssol från uteplatsen, vara i vägen vid nybyggnation eller kanske inte riktigt passa in i hur man vill att trädgården ska se ut. Det kan också vara så att ett eller flera träd blivit sjuka eller inte har tillräckligt stabila rötter för att klara en rejäl storm. Oavsett anledningen till att du kan vilja ta ner träd finns det professionella trädfällare som kan hjälpa dig. 

Börja med att ta in en offert. Ofta kan en yrkesman komma ut till dig och inspektera det eller de träd som du funderar på att ta bort. Då gör personen en inspektion av omgivningen för att avgöra hur trädfällningen ska ske på ett så säkert sätt som möjligt. Om du är osäker på vilka träd som kan behöva tas ned kan du få hjälp med den bedömningen också. Offerten brukar vara gratis.

 

Undvik fula stubbar

När trädfällningen sedan är genomförd vill man oftast inte se några spår i form av trista stubbar. Också detta kan du få hjälp med. Genom professionell stubbfräsning fräses stubbarna ner hela vägen till strax under markytan. Det innebär att inget syns ovan jord och det som finns kvar av trädet i marken kommer att förmultna som en naturlig del av jordens kretslopp. Det finns firmor som sysslar med trädfällning i hela landet och den som vill ha hjälp med trädfällning i Norrtälje kan exempelvis vända sig till ML Fastighetsservice AB.

Fler nyheter