Vad är ett uterum?

06 januari 2020 patrick_pettersson

Vad är ett Uterum? Enklast kan man beskriva ett uterum som en tillbyggnad till ditt hus eller villa. Den är sluten och har minst en vägg som är av glas. Oftast är alla väggarna i ett uterum inglasade. Ett uterum byggs oftast som tillbyggnad, men det kan även vara ett helt fristående rum, ett så kallat fristående uterum. Vad är syftet med ett uterum? Idén bakom uterummet är göra det möjligt för dig att spendera mer tid utomhus.

Uterummet används mest på sommaren. Självklart, finns det även konstruktioner som är bra isolerade och tillåter en användning även under vinterhalvåret. Oftast omvandlas vintriga uterum till trädgårdar och kan då egentligen användas året om.

 

Att bygga ett uterum

Uterum är något man kan se i Norden. Vi skandinaver vill gärna njuta av naturen även om vädret inte alltid tillåter det. Ett uterum gör detta möjligt. Den här sortens tillbyggnader är absolut inte lika vanliga i exempelvis Italien, Portugal eller Spanien där vädret är varmt fler månader om året och man kan sitta ute oftare utan att behöva någon form av skydd. Med andra ord – vill du kunna njuta av naturen utan att bry dig om vädret så är ett uterum det perfekt valet.

 

 

Njut av ditt uterum

Föreställ dig att uterummet är färdigbyggt. Golvet är lagt, taket likaså. Glasväggarna är uppe och isoleringen är på plats. Vad återstår? Att inreda uterummet såklart. Köp fina möbler, ett vackert vitt bord och arrangera med bekväma kuddar.

Filtarna är ett måste för varje uterum. Det kan lätt bli kallt. Köp några sådana så att de passar den övriga interiören. Är inredningen färdig? Bra! Köp rosé, ost och kex och bjud vännerna på en brunch eller tidig middag. Njut av uterummet, livet och den vackra svenska naturen. Det är vad livet handlar om, inte sant? 

Fler nyheter