Vad krävs för att jobba på ett lager

13 februari 2020 Lily_Hansen

Att jobba på ett lager innebär i huvudsak att man hanterar lastning och lossning av gods. Vidare krävs det ofta en god kroppsfysik då det kan förekomma både många och tunga lyft. Ett bra organisationssinne är också bra att ha då man behöver veta var på lagret varorna finns. Fler och fler arbetsplatser inom lagerbranschen vill öka jämställdheten och önskar anställa både kvinnor och män. En grundläggande kompetens som ofta krävs för de flesta lagerarbete är att man åtminstone har gymnasiekompetens. Det är också ofta önskvärt att man innehar truckkort, vilket kan ses som en extra merit.  

 

Förekommande arbetsuppgifter på lagret

Till lagret inkommer olika sorters gods via transporter och bud. Produkterna som hanteras kan vara både svenskproducerade varor och olika importerade varor. När kollina anländer tar godsmottagaren emot och kontrollerar innehållet så att allt är med. Därefter registreras de och körs ut till rätt plats och rätt hylla på lagret. Skulle det vara något som saknas eller så kanske en vara är trasig så får man kontakta leverantören och restnotera det så man kan få nya ersättningsvaror. Vidare förekommer det också att man kan plocka order som skall ut till företagets kunder, eller ut till den egna butiken när sådan förekommer inom företaget. Vid dessa orderplock hjälper lagerarbetaren att ta fram varorna, paketera och skicka iväg godset med aktuell transport.

 

 

Arbete inom olika branscher

De flesta företag har någon form av lager, vilket gör att möjligheterna att arbeta inom olika branscher är stora. Både industrin och detaljhandeln är stora aktörer inom området. Många lager är idag mer eller mindre helautomatiserade med bland annat rullband och lyftredskap. Utöver det sköts den mesta varuhanteringen via olika datorsystem. Oregelbundet arbete är vanligt då skiftarbete är vanligt förekommande inom lagerområdet. Vill du arbeta med lagerarbete i Varberg med närheten till havet? Exempel på företag finns här.

Fler nyheter