Olika behandlingar hos ögonläkare

04 mars 2020 jonas_olsson

Vanliga ärenden hos en optiker är förmodligen att genomföra en synundersökning eller prova ut nya glasögon. Men om dina behov inte är något av detta, vart vänder du dig då? Förslagsvis till en ögonklinik. Dessa skiljer sig från den vanliga optikern genom att de har ett större större utbud av behandlingar. Det är inte ovanligt att en ögonklinik har många olika kompetenser under sitt tak i form av exempelvis ögonspecialister, ortoptister, optiker och ögonsjuksköterskor. Oavsett vilket ditt ärende är har du därmed stor möjlighet att få hjälp om du söker dig till en ögonklinik istället för en optiker. 

 

Hitta den bästa ögonläkaren i din stad

När man söker behandling för sina ögon är det viktigt att gå till en läkare som är tillförlitlig och har god erfarenhet. Om kliniken har ett avtal med landstinget där du bor kan du vara säker på att läkaren är licensierad och därmed känna dig trygg i ditt val. Om du bor i Stockholmsområdet finns det exempelvis ögonläkare i solna som uppfyller dessa kriterier. 

 

 

Exempel på behandlingar

Ögonlocksoperationer och botox i ögonområdet är två typer av behandlingar som kan finnas på ögonkliniker. Med hjälp av botoxinjektioner kan man bland annat bli av med kråksparkar och argrynkor. Många som väljer att göra dessa typer av botoxbehandlingar upplever att utsidan inte speglar insidan. Man kanske ser äldre eller argare ut än man egentligen är, och man besväras av detta i sociala situationer. En vanlig orsak till att man väljer att genomgå ögonlocksplastik är tunga ögonlock som gör att man ser trött ut, men som också kan kännas obehagligt för den drabbade. Kanske har man svårt att se, eller så får man höra folks kommentarer om det. Ett litet ingrepp kan då vara av stor betydelse. Genom att avlägsna överflödig hud öppnas blicken upp och personen ser piggare ut. Metoderna är välbeprövade och pålitliga.

Fler nyheter